Vine a Andorra a l'estiu i participa en la 37a edició de la Travessa d'Encamp


Emoció, adrenalina, diversió, esforç i sentiment de superació. Aquestes són algunes de les experiències que es viuen a Andorra a l'estiu amb les múltiples activitats esportives que se celebren, destinades a tota classe de públic, on caben adults, joves i fins als més petits.

Com és habitual des de fa anys, el Principat aprofita el sol i l'arribada del bon temps per proposar diferents esdeveniments esportius, en els quals s'incentiva la participació i la pràctica d'exercici físic, fent valdre el privilegiat entorn natural que posseeix Andorra. En aquest sentit, no és estrany que molts clubs esportius de país treballin constantment per presentar diferents opcions esportives de cara a l'estiu, i Encamp, situat al cor del país i envoltat de natura, per descomptat, no podia ser menys. Ens referim, òbviament, a l'emblemàtica Travessa d'Encamp que, camí a la seva quarta dècada d'existència, és actualment una de les curses de muntanya més antigues del Principat. Aquesta gran cita del trail running que se celebra durant el mes de juliol, arriba a la seva 37a edició com una de les activitats d'Andorra més consolidades durant el període estival, apta per a totes les categories.3 maneres de gaudir de l'esport a Andorra amb la Travessa d’Encamp

Travessa encamp 2020

Com és habitual, està previst que la Travessa d'Encamp proposi 3 recorreguts de diferent distància i desnivell. El traçat més curt estarà al voltant dels 5 quilòmetres i un desnivell positiu de més de +300 m. La mitja distància serà aproximadament d'uns 15 quilòmetres i un desnivell positiu de +1200 m, mentre que la llarga girarà entorn els 21 quilòmetres amb un desnivell positiu de +1300 m.

La cursa va dirigida a un públic molt ampli, en la qual tenen cabuda participants amb diferents nivells de preparació, però amb una mínima experiència prèvia en trails de muntanya. En aquest sentit, la Travessa d'Encamp es caracteritza per ser una prova amb un recorregut molt variat, en el qual es combinen trams urbans amb camins naturals, constituint una de les curses de muntanya més completes i interessants de l'estiu a Andorra.

Una prova de trail running que va guanyant adeptes, amb un recorregut de més de 20 km com a principal atractiu.

Tal com hem comentat anteriorment, la Travessa d'Encamp arribarà a la seva 37a edició el pròxim mes de juliol, després que en l'edició del 2019 la xifra d'inscrits s'elevés fins als 79 participants. Si analitzem les proves i ens centrem en la de llarga distància, és important destacar que aquest recorregut és puntuable com a prova de la Copa d'Andorra de Curses de Muntanya, que sol explicar una desena de les competicions que se celebren durant l'any.

De la mateixa manera que en els altres dos itineraris, tot apunta que la sortida del trajecte de més de 20 quilòmetres sigui des del camí d'Ensagents. El primer tram d'aquest recorregut compta amb un ascens fins al Pic d'Ensagents a 2858 metres d'altitud i, posteriorment, a una distància de poc més d'1,5 km, es corona el Pic de Pessons (2862 metres). Una gran pujada que, passant pel Refugi de l'Illa (un dels punts d'avituallament de la cursa) porta als corredors fins a la part més alta del Cap dels Agols (2665 metres). Des d'aquest punt comença un gran descens de 7 quilòmetres amb un desnivell de 1300 metres fins a arribar a la línia de meta, situada a la Plaça dels Arínsols d'Encamp.

Descobreix més detalls sobre els diferents recorreguts de la Travessa d'Encamp, fotos d'edicions anteriors, com inscriure't i el reglament de la carrera a Eventselit.El nostre hotel a Encamp, compromès amb els esports d'Andorra

Des de l'Hotel Montecarlo ens enorgulleix formar part dels grans esdeveniments esportius que tenen lloc a Andorra a l'estiu, i com no, seguir ajudant al creixement i repercussió de la Travessa d'Encamp. Un any més, el nostre establiment es compromet amb aquesta emblemàtica cursa de muntanya, al mateix temps que comparteix els valors principals de l'esport com el respecte, la cooperació, les relacions socials, la conservació del medi ambient, així com promoure una pràctica esportiva saludable. En aquest sentit, si la teva intenció és participar d'aquesta apassionant aventura en plena natura, a Hotel Montecarlo trobaràs allotjament per passar una nit d'hotel a Andorra, prèvia a la celebració de la Travessa o per aprofitar la teva estada al Principat i quedar-te uns dies més.

Hi ha infinitat d'activitats que pots realitzar durant un cap de setmana o en els teus dies de vacances si reserves allotjament al nostre hotel rural a Andorra. Així, al Principat podràs gaudir d'un dia de compres, relaxar-te i recuperar forces al centre termolúdic de Caldea, visitar el parc d'aventures de Naturlàndia o practicar el millor turisme gastronòmic de la mà de les nombroses bordes i restaurants que trobaràs repartits pel País dels Pirineus.

Activitats a Andorra, juliol 2020